Vet verbranden met krachttraining

Vet verbranden met krachttraining

Met Cardio oefeningen zoals hardlopen of fietsen op b.v. een spinningbike of de beste hometrainer fiets verbruik je over het algemeen meer energie dan met krachttraining. Maar krachttraining heeft een aantal grote voordelen voor vet verbranden:

  1. Krachttraining verhoogt namelijk de ruststofwisseling.
  2. Krachttraining zorgt ervoor dat je tijdens het afvallen geen spieren verliest maar spiermassa opbouwt.

De ruststofwisseling is de hoeveelheid energie die je lichaam verbruikt als je de hele dag op bed zou liggen en niets zou eten. Ongeveer 60 tot 70 procent van de energie die je dagelijks verbruikt wordt bepaald door je ruststofwisseling. Ongeveer een kwart van deze ruststofwisseling wordt bepaald door de hoeveelheid spiermassa in je lichaam. Wanneer je een crashdieet volgt dan kan je lichaam het enorme energietekort niet direct opvangen en zal het overgaan tot het opbreken van spiermassa voor energie. Dit is de reden dat je na een crashdieet weer aankomt en zwaarder wordt dan voor het dieet.

Krachttraining zorgt ervoor dat je tijdens het afvallen geen spieren verliest maar spiermassa opbouwt. Dit betekent dat de ruststofwisseling stijgt en je dagelijks meer energie verbruikt en dus sneller kan afvallen en vet verbranden! Na een krachttraining workout is je ruststofwisseling tot wel 15 uur verhoogd. Dit betekent dat je tot 15 uur na een krachttraining workout nog steeds extra calorieën verbrand! Bovendien is de vet verbranding met ongeveer 60 procent verhoogd. Ideaal als vet verbranden je doel is!

Krachttraining heeft dus een aantal grote voordelen voor vet verbranden:

  • Hoewel minder dan met een cardio workout (600 kcal) verbrand je met krachttraining ongeveer 400 kcal per workout.
  • De ruststofwisseling wordt verhoogd door een toename van de spiermassa.
  • Tot 15 uur na de training extra vet verbranden.

Probeer daarom een paar keer per week een krachttraining workout te doen. Voor vet verbranden heeft dit namelijk heel veel voordelen. Kijk eens naar dit artikel over super effectieve  Miha Bodytec trainingen